Intentie In Beweging
Mindfulness & Natuur - Hartcoherentie - Zhineg Qigong

Christianne Joosten is VVM mindfulness trainer, Hartcoherentie Trainer en in opleiding tot Zhineng Qigong docent. Christianne deed haar Mindfulness opleiding bij See True Mindfulness in 2012-2016, en volgde verschillende specialisaties; mbct mindfulness, mindful bewegen, mindfulness bij chronische pijn en lichamelijke aandoeningen (6 daagse opleiding bij Vidyamala Burch), mindfulness voor ouderen met thema's zingeving, loslaten, rolverandering, omgaan met eenzaamheid, en inhet werken met schematherapie werd ook de mindfulness training vanuit schematherapeutisch oogpunt eigen gemaakt. 


De Hart coherentie opleiding volgde ze bij Kees Blase, het HartFocus opleidingsinstituut. Hierbij wordt via biofeedback methode stressregulatie aangeleerd door het leren van een ontspannen in en uitademing. Via een computerscherm wordt heel zichtbaar hoe het de mate van ontspanning zich ontwikkeld bij het meer en meer ontspannen ademen. Door dit bij herhaling te oefenen wordt het lichaam steeds gemakkelijker ontspannen en kunnen stresserende situaties goed worden opgevangen.


Aan de mindfulness en de hartcoherentie training worden positieve effecten op het welbevinden en de gezondheid toegeschreven omdat deze trainingen helpen bij stressregulatie, een aanzienlijke vermindering van stress geven, waarbij het vermogen goed te slapen, te ontspannen wordt vergroot wat een positief effect heeft op de weerstand en het opvangen van stressvolle situaties.    


Bij Intentie In Beweging wordt gewerkt aan het verkennen en aanscherpen van je intentie en hoe je deze in je leven vormgeeft: waarom doe je zoals je doet, wat staat je in de weg om ruimte te maken voor wat er in je leeft en waar je naartoe wil.